De Beessies

Beessie Edelhert Beessie everzwijn wild zwijn 
Beessie Bever Beessie Vos

ReeNaam: Capreolus capreolus
Roepnaam: Ree

Woonplaats: Gebieden met bos en open plekken.

Voedsel: Ik ben een herbivoor. Ik eet dus alleen plantaardig voedsel. Ik ben dol op bramen en bessen, rozenstruiken en coniferen, kruiden, gras, jonge bladeren, noten en paddestoelen.


Volgens Staatsbosbeheer ben ik een van de Grote Vijf van Nederland. Ik ben wel niet zo groot als een edelhert, maar ik behoor toch tot de grootste vijf zoogdieren in Nederland.

Ik leef het liefste alleen, ik ben niet zo'n gezelschapsdier. Behalve in de winter, dan vind ik het wel fijn om de warmte van vriendjes op te zoeken.

Je kunt me terugvinden op een plakkaartje en het bijbehorende boekje 'Beessies in Nederland - zoogdieren deel 1'. Je kunt met het boekje op zoek naar mij of een andere ree in het echt! Als je me gespot hebt plak je het plaatje in het boekje en schrijf je op waar en wanneer je me hebt gezien. Leuk, toch?

penvrienden nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de leukste prijsvragen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. We zullen je niet overladen met mails, maar wel af en toe een hele leuke brief sturen.

* Verplicht veld